Dagbesteding regelen


Dagbesteding voor dementerenden: het beste voor beide partijen
Kiezen voor dagbesteding voor mensen die kampen met geheugenproblemen, zoals dementie, is het beste dat u kunt doen. Voor beide partijen: het verlicht de zorginspanningen van de mantelzorger én het helpt om samen langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Dagbesteding zoals De Ambrosiushof die biedt betekent waardevolle tijd voor uzelf, in de geruststellende wetenschap dat uw partner dan wel familielid geniet van een dagje uit in een veilige en gezellige omgeving vol persoonlijke aandacht en vrijheid om te zijn wie je bent.

Dagbesteding regelen, hoe werkt dat?
Wanneer u interesse heeft in dagbesteding bij zorgactiviteitencentrum De Ambrosiushof belt u ons op 013-5913436 / 06 -38500345 of u stuurt ons een mailtje, zodat wij u kunnen bellen voor een afspraak. Tijdens het hierop volgende intakegesprek spreken we en in het bijzijn van onze verpleegkundige de zorgbehoefte door. We lopen met u over ons terrein en door ons sfeervolle gebouw, waar u ter plekke kunt praten met bezoekers en vrijwilligers. Na afloop heeft u een goed beeld van de mogelijkheden en of onze manier van activiteitenzorg past bij uw partner of familielid.

Wat kost deze dagbesteding bij een indicatie?
Indien de gemeente een indicatie afgeeft voor dagbesteding dan gebeurt dat meestal met een Zorg In Natura (ZIN) indicatie. Hiervoor geldt een vaste bijdrage. De cliënt krijgt geen factuur van de zorgaanbieder. In overleg met de gemeente kan de cliënt ook een WMO indicatie krijgen in de vorm van een Persoon Gebonden Budget (PGB). In dat geval krijgt de cliënt de factuur maar verzorgt de Sociale Verzekerings Bank de betaling aan de orgaanbieder. Indien er een indicatie in het kader van Wlz (Wet Langdurige Zorg) nodig is wordt deze aangevraagd bij het CIZ; ook deze kan als ZIN of PGB indicatie worden afgegeven. Hier geldt een inkomensafhankelijke eigen bijdrage.


Dagbesteding inkopen als particulier
Heeft u geen indicatie en wilt u deze zorgvorm particulier inkopen? Dat kan. In dat geval gaat de factuur naar u en betaalt u deze. De kosten bedragen € 70,88 per dagdeel exclusief vervoerskosten. U kunt kiezen uit een dagdeel in de ochtend, een dagdeel in de middag, een hele dag of meerdere dagen per week.

Hulp nodig bij de aanvraag? Wij helpen u graag
Waar het u niet lukt om een en ander uit te zoeken, regelen wij het. We helpen u graag bij het aanvragen van een indicatie voor dagbesteding bij uw gemeente.